VANGLA, UPUTSTVO ZA IGRANJE

Autor, održava BESPLATNO: Miloš Đekić, iz APPTORIUM

🎲 IGRAJ ODMAH 📄USLOVI KORIŠĆENJA 📄POLITIKA PRIVATNOSTI 😊ZAHVALNICA

Igrati Vanglu je super lako! Hajdemo zajedno da prođemo kroz uputstvo.

Šta je potrebno da bi se igrali?

  1. Video konferencija između tebe i tvojih prijatelja. Možeš koristiti Google Hangouts, Houseparty, Whereby ili bilo koji drugi softver, odnosno aplikaciju koju preferiraš. Ovo možeš napraviti sa svog telefona, kompjutera ili laptopa.
  2. Igra otvorena u web pretraživaču na adresi: play.vangla.xyz. Preporučujemo da za ovo upotrebiš laptop odnosno desktop računar, sa bilo kojim web pretraživačem.

Budi domaćin ili se priključi igri

Kad prvi put pristupiš play.vangla.xyz, možeš:

  1. Odabrati jezik igrice
  2. Odabrati da budeš domaćin nove igre ili da se priključiš postojećoj


Domaćin igre

Unesi svoju email adresu i nadimak, a potom podesi opcije igre. Obavezno se sa društvom dogovori oko pravila 😀. Podesi:

  1. Broj igrača (koji će odrediti i broj timova)
  2. Broj kartica (reči) po igraču
  3. Trajanje poteza

Nakon odabira opcije "POČNI IGRU" bićeš odveden/a na sledeći ekran, gde ćeš sačekati da se priključe drugi igrači. Moći ćeš da kopiraš šifru igre na gornjem delu ekrana i podeliš sa ostatkom ekipe.Priključivanje igri

Unesi svoju email adresu i nadimak, a potom šifru igre koju je poslao/la domaćin igre.

Nakon odabira opcije "PRIKLJUČI SE" bićeš odveden/a na sledeći ekran, gde ćeš sačekati da se priključe drugi igrači.


Priprema

Pre nego igra može da počne, svi igrači se moraju priključiti, dostaviti svoje kartice (pojmove) i potrebno je formirati timove.

Dostavljanje kartica

Svaki igrač mora da pošalje svoje kartice / pojmove. Njih ne bi trebalo da delite između sebe pre početka igre. Broj kartica po igraču je unapreed podesio/la domaćin pre nego što je igra kreirana.

Nakon unošenja svih termina i odabira opcije "POŠALJI", bićeš odveden/a na sledeći ekran, gde ćeš sačekati da drugi igrači pošalju svoje kartice.Formiranje timova

Nakon što su svi igrači poslali svoje kartice, igra će nasumično formirati timove.

Domaćin može da ponovi proces razvrstavanja igrača u timove klikom na dugme "PRESLOŽI TIMOVE", dok ne budete zadovoljni ishodom.

Kada su svi zadovoljni timovima, domaćin može da odabere "PRIHVATI TIMOVE" kako bi igra moogla da počne.


Igranje igre

Vangla se igra u 3 runde. Runda počinje početkom prvog poteza i završava se kada su sve kartice potrošene i postale poeni ili kada domaćin odluči da prekine rundu pre vremena.


Počinjanje runde

Kada je igra spremna za početak runde, prikazaće kratak opis same runde, uključujući i podsetnik kojim redom igrači igraju svoje poteze.

Domaćin će moći da odabere opciju "ZAVRŠI RUNDU" tokom trajanja runde kako bi je završili pre vremena.Počinjanje poteza

Kada si na redu, imaš opciju "POČNI POTEZ". Ukoliko ti ili neko drugi ispadnete iz igre (na primer zbog prekida Internet konekcije) u sred poteza, nakon ponovnog povezivanja imaćeš opciju da jednostavno nastaviš potez odabirom opcije "NASTAVI". Klikom na neku od ovih opcija tvoj potez počinje, kartica će biti izvučena i tajmer će početi da odbrojava.Igranje poteza

Pogledaj izvučenu karticu i reč na njoj. Potrudi se da svom paru objasniš reč, poštujući pravila runde. Ako tvoj par pogodi reč i izgovori je glasno, možeš da pritisneš "SLEDEĆA" da karticu pretvoriš u timski poen i da izvučeš sledeću.

Nastavi da vučeš kartice i objašnjavaš reči dok ti ne istekne vreme ili dok se ne potroš sve kartice. Kad se tvoj potez završi počeće sledeći, ili će sledeća runda biti spremna za početakKraj igre

Nakon što odigrate sve runde, igra će se završiti i prikazati konačan rezultat, uključujući sve karticee i njihove autore, te se možete siti ismejati za sve one slovne greške i nebulozne reči.


Podeli Vanglu sa svetom. Hvala.


© 2020-2023 Miloš Đekić